Welkom op de FAQ-pagina van iDEAL Snel Bestellen, uw betrouwbare partner voor snelle en veilige online betalingen. Of u nu voor het eerst hoort over iDEAL Snel Bestellen of al bekend bent met onze dienst, het is begrijpelijk dat u vragen heeft over hoe onze service werkt, de voordelen ervan, en hoe u deze kunt gebruiken voor uw online aankopen. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Video

Zo werkt iDEAL Snel bestellen

iDEAL Snel bestellen veelgestelde vragen

Wat is iDEAL Snel bestellen?

Met de iDEAL Snel bestellen-knop doorloop je sneller het checkout proces doordat jouw bezorggegevens tegelijk met de iDEAL-betaling worden gedeeld met de ondernemer. Dit betekent dat je niet meer zelf je adres of e-mailadres hoeft in te vullen.

Hoe werkt Snel bestellen voor de koper?
  1. Je bewaart je bezorggegevens in je iDEAL-profiel via je bank.
  2. Bij deelnemende webshops klik je op de iDEAL Snel bestellen-knop. iDEAL toont de opgeslagen contact- en bezorggegevens en deelt deze na goedkeuring van de betaling met de webshop, waardoor het bestel- en betaalproces veel korter wordt
Hoe werkt Snel bestellen voor de ondernemer?
  1. De ondernemer voegt de iDEAL Snel bestellen-knop toe aan zijn webshop op de productpagina of bij het winkelmandje.
  2. De klant kiest in de webshop of de checkout voor Snel bestellen en controleert de door iDEAL getoonde contact- en bezorggegevens. Na goedkeuring van de betaling ontvangt de ondernemer de gegevens van iDEAL
Is Snel bestellen veilig?

Ja, snel bestellen is veilig. iDEAL herkent de consument en kent zijn voorkeuren. De consument bepaalt altijd zelf of hij gebruik wil maken van deze diensten en houdt zo de controle over zijn gegevens.

Is mijn betaling via Snel bestellen net zo veilig als een standaard iDEAL-betaling?

Ja, Snel bestellen biedt dezelfde hoge veiligheidsstandaard als een standaard iDEAL-betaling. iDEAL gebruikt geavanceerde beveiligingsprotocollen om ervoor te zorgen dat je transacties veilig zijn. Bovendien moet je de betaling altijd goedkeuren in je bank-app, net als bij een gewone iDEAL-betaling, wat een extra laag beveiliging toevoegt.

Hoe beschermt iDEAL mijn privacy bij Snel bestellen?

iDEAL neemt je privacy serieus. Wanneer je gebruikmaakt van Snel bestellen, worden je gegevens veilig en versleuteld verwerkt. iDEAL zorgt ervoor dat alleen noodzakelijke informatie met de webshop wordt gedeeld om je bestelling af te ronden. Je hebt altijd de controle over welke gegevens je deelt en kunt je instellingen aanpassen in je iDEAL-profiel via je bank.

Wat zijn de voordelen van Snel bestellen voor mij als gebruiker?

Gebruikers genieten van meer gebruiksgemak en extra diensten bij de betaling via hun eigen vertrouwde bank, zoals betaling op basis van eigen voorkeuren, meer diensten gekoppeld aan een iDEAL-betaling, en een makkelijk en vertrouwd persoonlijk iDEAL-profiel via de eigen bank

Kan ik kiezen tussen Snel bestellen en een gewone iDEAL-betaling?

Ja, je hebt altijd de keuze. Als een webshop zowel de Snel bestellen-knop als de standaard iDEAL-betalingsoptie biedt, kun je bij het afrekenen kiezen welke methode je voorkeur heeft. Als je voor Snel bestellen kiest, worden je opgeslagen bezorggegevens gebruikt voor een snellere checkout. Kies je voor een gewone iDEAL-betaling, dan doorloop je het standaard betaalproces zonder het delen van bezorggegevens.

Wat is het verschil tussen iDEAL Snel bestellen en een reguliere iDEAL-betaling?

Het belangrijkste verschil tussen iDEAL Snel bestellen en een reguliere iDEAL-betaling ligt in het bestel- en betaalproces. Bij Snel bestellen worden je bezorggegevens, opgeslagen in je iDEAL-profiel, automatisch gedeeld met de webshop zodra je de betaling goedkeurt. Dit maakt het checkout-proces sneller omdat je niet handmatig je adres en contactgegevens hoeft in te voeren. Bij een reguliere iDEAL-betaling gaat het puur om het betalen van de bestelling zonder het automatisch delen van bezorggegevens.

Wat gebeurt er als ik Snel bestellen gebruik bij een webshop waar ik nog nooit eerder heb besteld?

Ook dan maakt iDEAL Snel bestellen het proces gemakkelijker. Omdat je bezorggegevens al in je iDEAL-profiel zijn opgeslagen, hoef je deze niet opnieuw in te voeren bij de webshop. Dit versnelt het proces, zelfs bij winkels waar je voor het eerst koopt. Het is een handige manier om snel en veilig online aankopen te doen, zonder steeds opnieuw je gegevens in te voeren.

Kan ik mijn bezorggegevens wijzigen voor Snel bestellen?

Ja, je kunt je bezorggegevens te allen tijde wijzigen via je iDEAL-profiel in de app of online omgeving van je bank. Zo zorg je ervoor dat je gegevens altijd up-to-date zijn en reflecteren waar je je bestelling wilt ontvangen.