Wat is iDEAL QR?

Met iDEAL QR kunnen al uw klanten via hun smartphone met een iDEAL QR-code betalen. Zij scannen de iDEAL QR-codes met:

  1. hun mobiel bankieren app (mits de bank van uw klant de iDEAL QR-scanfunctionaliteit heeft ingebouwd) of,
  2. een willekeurige QR-scanner of,
  3. de camera van hun iPhone.

De betaling wordt gedaan in de mobiel bankieren app van de klant. Daarin bevestigen zij de betaling eenvoudig met hun persoonlijke code van hun bank app, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Betalen met iDEAL QR is in elke gewenste situatie mogelijk. U kunt ze bijvoorbeeld plaatsen op een scherm, drukwerk, brief of kassabon. Daardoor is betalen met iDEAL in de horeca, vanaf een collectebus, bij bezorging aan huis of op een papieren factuur mogelijk geworden.

Lees meer over iDEAL QR in onze flyer en doe eens een testbetaling met de iDEAL QR-code hiernaast.

iDEAL QR aan uw klanten aanbieden

iDEAL QR is een andere manier van betalen met iDEAL. Om iDEAL QR te kunnen aanbieden moet u een iDEAL contract hebben. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende acquirers en CPSP’s die iDEAL QR aanbieden. Neem contact op met uw acquirer of CPSP om meer te weten te komen over hoe u iDEAL QR kunt implementeren.

Maak gebruik van het nieuwe iDEAL QR-logo

Heeft u ook iDEAL QR als betaaloptie voor uw klanten? Dan is het handig dat u dit direct duidelijk kunt maken met het nieuwe iDEAL QR-logo. Met name voor online-omgevingen geeft dit logo als button in uw internetkassa duidelijk aan, dat uw klanten nog steeds met het vertrouwde en veilige iDEAL kunnen betalen. Nu hoeven ze alleen nog maar de door u gegenereerde QR-code te scannen. En rekenen daarna snel met hun mobiele telefoon af in hun bank app.

Een iDEAL QR-code is herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden. Plaatst u een iDEAL QR-code bijvoorbeeld op een papieren factuur dan ziet uw klant al direct dat er met iDEAL QR kan worden betaald. Het iDEAL QR-logo is dan niet direct noodzakelijk. U downloadt de logo’s hier.

Klikbare QR-code

In het geval dat uw klant de iDEAL QR code op zijn smartphone gepresenteerd krijgt, kan hij de iDEAL QR-code niet met zijn smartphone scannen. Bijvoorbeeld als de iDEAL QR-code op een factuur staat die ook via de e-mail wordt verstuurd. Voor deze situatie biedt u een klikbare iDEAL QR-code aan. Uw klant klikt op de iDEAL QR-code en komt dan in dezelfde betaalflow terecht als wanneer de klant de iDEAL QR-code zou scannen.

U maakt een QR-code klikbaar door de URL als hyperlink aan de afbeelding toe te voegen. Voor meer informatie over deze oplossing kunt u contact opnemen met uw acquirer of CPSP.

Voorbeelden van toepassingen iDEAL QR 

Factuur

Met een iDEAL QR-code op een factuur laat u uw klanten eenvoudig en snel betalen. Uw klanten kunnen daardoor geen fouten maken in de betaalgegevens.

Collecteren

Goede doelen gebruiken iDEAL QR om te collecteren. Bekijk de video rechts op de pagina, hoe dit werkt.

Overpakken van scherm naar mobiel

De iDEAL QR-code kan getoond worden op ieder gewenst scherm (computer, TV, tablet, bestelzuil, etc). Klanten scannen de iDEAL QR-code en bevestigen de betaling in hun mobiel bankieren app. Handig, want daarbij hebben ze hun identifiers en random readers van hun bank niet (altijd) meer nodig. Uw klanten kunnen zo overal en altijd snel en eenvoudig met iDEAL betalen.

Horeca

Steeds meer mensen gaan zonder portemonnee op stap en zelfs hun pinpas laten ze steeds vaker thuis. Hun telefoon nemen ze wel altijd mee tijdens een avondje uit. Betalen met iDEAL QR biedt voor de horecabranche voordelen. Zo is er bijvoorbeeld geen contant geld meer nodig. Daarbij hoef je niet meer op en neer te lopen met de betaalautomaat naar je gasten aan tafel of op het terras en dat scheelt tijd.

Tom van der Linden, eigenaar van Gastrobar Floor in Breda introduceert tegelijk met een nieuw kassasysteem betalen met iDEAL QR-code, zo vertelt hij in de video hiernaast. Gasten kunnen de portemonnee thuislaten, want afrekenen doen zij bij hem met hun mobiel. En een fooi kan gewoon aan het bedrag worden toegevoegd.