Wat is iDEAL QR?

Met iDEAL QR kunt u uw klanten via hun smartphone met een iDEAL QR-code laten betalen. Zij scannen de iDEAL QR-codes met hun mobiel bankieren app (mits de bank van uw klant de iDEAL QR-scanfunctionaliteit heeft ingebouwd) of de iDEAL app. Ze bevestigen de betaling eenvoudig in hun mobiel bankieren app met hun persoonlijke code van de bank app, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Betalen met iDEAL QR is in elke gewenste situatie mogelijk. U kunt ze bijvoorbeeld plaatsen op een scherm, drukwerk, brief of kassabon. Daardoor is betalen met iDEAL in de horeca, vanaf een collectebus, bij bezorging aan huis of op een papieren factuur mogelijk geworden.

Lees meer over iDEAL QR in onze flyer.

iDEAL QR aan uw klanten aanbieden?

iDEAL QR is een toevoeging op iDEAL. U dient een iDEAL contract te hebben om iDEAL QR te kunnen aanbieden. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende acquirers en CPSP’s die iDEAL QR aanbieden. Neem contact op met uw acquirer of CPSP om meer te weten te komen over hoe u iDEAL QR kunt implementeren.

Voorbeelden van toepassingen iDEAL QR 

Factuur

Met een iDEAL QR-code op een factuur laat u uw klanten eenvoudig en snel betalen. Uw klanten kunnen daardoor geen fouten maken in de betaalgegevens.

Collecteren

Goede doelen gebruiken iDEAL QR om te collecteren. Bekijk de video rechts op de pagina hoe dit werkt.

Overpakken van scherm naar mobiel

De iDEAL QR code kan getoond worden op ieder gewenst scherm (computer, TV, tablet, bestelzuil, etc). Zij scannen de iDEAL QR-codes met hun mobiel bankieren app (Rabobank of Knab) of de gratis iDEAL app. Ze bevestigen de betaling eenvoudig in hun mobiel bankieren app. Handig, want daarbij hebben ze hun identifiers en random readers van hun bank niet (altijd) meer nodig. Uw klanten kunnen zo overal en altijd snel en eenvoudig betalen met iDEAL.

Horeca

Steeds meer mensen gaan zonder portemonnee op stap en zelfs hun pinpas laten ze steeds vaker thuis. Hun telefoon nemen ze wel altijd mee tijdens een avondje uit. Betalen met iDEAL QR biedt voor de horecabranche voordelen. Zo is er bijvoorbeeld geen contant geld meer nodig om terug te geven. Daarbij hoef je niet meer op en neer te lopen met de betaalautomaat naar je gasten aan tafel of op het terras en dat scheelt tijd.

Tom van der Linden, eigenaar van Gastrobar Floor in Breda introduceert tegelijk met een nieuw kassasysteem betalen met iDEAL QR-code, zo vertelt hij in de video hiernaast. Gasten kunnen de portemonnee thuislaten, want afrekenen doen zij bij hem met hun mobiel. En een fooi, kan gewoon aan het bedrag worden toegevoegd.