Met iDEAL kunt u als bedrijf uw klanten veilig en gemakkelijk online laten betalen. Uw klant betaalt direct vanaf zijn bankrekening via zijn vertrouwde bankomgeving, snel en veilig. U ontvangt direct een betaalbevestiging.

Hoe kan ik iDEAL aanbieden/implementeren?

Om iDEAL aan te bieden moet u een iDEAL-overeenkomst afsluiten met een van de deelnemende contractpartijen. Zij bieden verschillende (technische) mogelijkheden om iDEAL te implementeren. Op de websites van de iDEAL-contractpartijen kunt u over het algemeen goed bepalen welke voor uw specifieke situatie geschikt zijn.

Wat zijn de kosten voor iDEAL?

Om iDEAL te kunnen aanbieden aan uw klanten, dient u een contract af te sluiten met een iDEAL Partner (Acquirer of CPSP). De kosten verschillen per iDEAL contractpartij waarmee u een overeenkomst afsluit. Vaak worden er kosten per transactie gerekend en soms ook bijvoorbeeld maandelijkse abonnementskosten. Op de websites van deze contactpartijen kunt u over het algemeen goed bepalen welke voor uw situatie geschikt zijn.

Welke toepassingen van iDEAL zijn er?

U kunt iDEAL gebruiken om online in uw webwinkel direct te laten betalen.

Ook kunt u iDEAL als betaallink meesturen in bijvoorbeeld e-mails. Op deze manier kunt u uw klanten ook achteraf laten betalen.

Uw klanten kunnen ook betalen met iDEAL QR. Deze QR-codes kunt u zowel offline (op een papieren factuur, op kassabon, in de etalage, etc.) als online (in uw webwinkel, een scherm, betaalzuil, etc.) presenteren.