iDEAL QR-code op iPhoneCurrence iDEAL B.V. heeft een iDEAL QR-app ontwikkeld. Hiermee kan een mobiele iDEAL-betaling vanaf scherm, drukwerk of brief worden opgestart. De veilige iDEAL QR-app voor smartphones of tablets scant de iDEAL QR-code, herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden. Daarna worden de details van de iDEAL-betaling getoond.

Banken voegen scanfunctionaliteit iDEAL QR toe aan mobiel bankieren app

Begin juli 2017 heeft Knab het scannen van de iDEAL QR-code in zijn mobiele app mogelijk gemaakt (bekijk de video). Klanten van Knab hebben de iDEAL QR-app voor het scannen dus niet meer nodig. Ook andere banken gaan ervoor zorgen dat in 2017 de iDEAL QR-scanfunctionaliteit in hun eigen bankapp wordt opgenomen.

Makkelijk, snel en veilig mobiel betalen via iDEAL

Na het scannen van een iDEAL QR-code verschijnt alle informatie over de transactie in de iDEAL-app. De consument controleert en bevestigt vervolgens deze informatie. Via de iDEAL-app wordt een kant-en-klare iDEAL-betaling in de mobiel bankieren app op de smartphone van de gebruiker klaargezet. Hierdoor wordt een aantal stappen in het gebruikelijke iDEAL-betaalproces overgeslagen. Om de transactie af te ronden geeft de gebruiker op de vertrouwde manier goedkeuring voor de iDEAL-betaling in de mobiel bankieren app, met zijn mobiele pincode.

iDEAL QR-pilots

Currence heeft in de 2e helft van 2016 een aantal pilots gedaan. Doel van deze pilots was om gebruikservaringen op te doen voor zowel ondernemers als consumenten. Deze pilots zijn succesvol geweest. En op basis hiervan wordt betalen met iDEAL QR-codes in 2017 verder uitgerold.

iDEAL QR aan uw klanten aanbieden?

Indien u iDEAL QR wilt gaan gebruiken, kunt u een overeenkomst afsluiten met een van de deelnemende acquirers (ABN AMRO, ING of Rabobank) of CPSP’s (Buckaroo, CM Payments, CURO Payments, Ginger Payments, Mollie, Multisafepay, Online Betaalplatform of Sisow).

Voor meer informatie over de mogelijkheden om iDEAL aan uw klanten aan te bieden, adviseren wij u contact op te nemen met een van de deelnemende acquirers of CPSP’s die iDEAL QR aanbieden aan ondernemers en organisaties.

Staat uw CPSP er niet bij? Neem dan contact op met Currence via ideal@betaalvereniging.nl, er sluiten nog steeds partijen aan.

Doe een testbetaling

QR-code_testbetalingOok eens uitproberen hoe snel u met een iDEAL-QR-code betaalt?
Scan de iDEAL-QR-code met de iDEAL-app en doe een testbetaling van € 0,01.

De iDEAL-app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

 

 

iDEAL QR-codegenerator voor ondernemers

Voor ondernemers zal Currence een online iDEAL QR-codegenerator beschikbaar stellen waarmee ze voor iedere betaling een veilige iDEAL QR-code kunnen aanmaken. Wanneer die QR-code door een klant wordt gescand, krijgt de ondernemer een signaal waarmee hij een reguliere iDEAL-betaling op de gebruikelijke manier in de mobiel bankieren app van de klant kan opstarten. Er verandert dus weinig aan het betaalproces bij de ondernemer.

Betalen vanaf brief, drukwerk of scherm

De iDEAL QR-code kan aan consumenten worden aangeboden in brieven, op drukwerk en op beeldschermen. Daarmee kunnen consumenten met hun smartphone altijd en overal mobiel met iDEAL betalen, ook op straat en aan de voordeur. Denk daarbij aan een QR-code op een restaurantrekening, collectebus, winkelruit, papieren of online factuur. Daarnaast kan een aantal stappen in het reguliere iDEAL-betalingsproces worden overgeslagen wanneer een online aankoop op een beeldscherm van een laptop of computer kan worden overgenomen. De mogelijkheden zijn legio.