iDEAL QR-code op iPhoneCurrence iDEAL B.V. heeft een iDEAL QR-app ontwikkeld. Hiermee kan een mobiele iDEAL-betaling vanaf scherm, drukwerk of brief worden opgestart. De veilige iDEAL QR-app voor smartphones of tablets scant de iDEAL QR-code, herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden. Daarna worden de details van de iDEAL-betaling getoond.

Banken voegen scanfunctionaliteit iDEAL QR toe aan mobiel bankieren app

In juli 2017 heeft Knab het scannen van de iDEAL QR-code in zijn mobiele app mogelijk gemaakt (bekijk de video). Klanten van Knab en inmiddels ook Rabobank hebben de iDEAL QR-app voor het scannen dus niet meer nodig. Ook andere banken gaan ervoor zorgen dat in 2018 de iDEAL QR-scanfunctionaliteit in hun eigen bankapp wordt opgenomen.

Met iDEAL QR geven aan een goed doel

Tegenwoordig hebben mensen steeds minder contant geld in huis. Maar ze willen wel graag geven aan een goed doel. Met iDEAL QR gaat geven heel eenvoudig; of dat nu tijdens de collecte is, onderweg, thuis, online, nu of straks. Ongetwijfeld zien we steeds vaker een collectebus met een iDEAL QR-code erop.

Met iDEAL QR betalen in de horeca

Steeds meer mensen gaan zonder portemonnee op stap en zelfs hun pinpas laten ze steeds vaker thuis. Hun telefoon nemen ze wel altijd mee tijdens een avondje uit. Betalen met iDEAL QR biedt voor de horecabranche voordelen. Zo is er bijvoorbeeld geen contant geld meer nodig om terug te geven. Daarbij hoef je niet meer op en neer te lopen met de betaalautomaat naar je gasten aan tafel of op het terras en dat scheelt tijd.

Tom van der Linden, eigenaar van Gastrobar Floor in Breda introduceert tegelijk met een nieuw kassasysteem betalen met iDEAL QR-code, zo vertelt hij in onderstaande video. Gasten kunnen de portemonnee thuislaten, want afrekenen doen zij bij hem met hun mobiel. En fooi, die kan er desgewenst gewoon bij worden betaald.

iDEAL QR aan uw klanten aanbieden?

Bent u geïnspireerd door het verhaal van Tom van der Linden en ziet u voor iDEAL QR mogelijkheden binnen uw bedrijf? Op allerlei manieren kunt u iDEAL QR-betalingen inzetten. Natuurlijk ook in andere branches dan de horeca. Wilt u iDEAL QR gaan gebruiken dan kunt u een overeenkomst afsluiten met een van de deelnemende acquirers (ABN AMRO, BNP Paribas, ING, PAY.nl of Rabobank) of CPSP’s (Buckaroo, CM Payments, CURO Payments, Ginger Payments, Mollie, Multisafepay, Online Betaalplatform of Sisow).

Voor meer informatie over de mogelijkheden om iDEAL aan uw klanten aan te bieden, adviseren wij u contact op te nemen met een van de deelnemende acquirers of CPSP’s die iDEAL QR aanbieden aan ondernemers en organisaties.

Staat uw CPSP er niet bij? Neem dan contact op met Currence via ideal@currence.nl, er sluiten nog steeds partijen aan.

Makkelijk, snel en veilig mobiel betalen via iDEAL

Na het scannen van een iDEAL QR-code verschijnt alle informatie over de transactie in de iDEAL-app. De consument controleert en bevestigt vervolgens deze informatie. Via de iDEAL-app wordt een kant-en-klare iDEAL-betaling in de mobiel bankieren app op de smartphone van de gebruiker klaargezet. Hierdoor wordt een aantal stappen in het gebruikelijke iDEAL-betaalproces overgeslagen. Om de transactie af te ronden geeft de gebruiker op de vertrouwde manier goedkeuring voor de iDEAL-betaling in de mobiel bankieren app, met zijn mobiele pincode.

Betalen vanaf brief, drukwerk of scherm

De iDEAL QR-code kan aan consumenten worden aangeboden in brieven, op drukwerk en op beeldschermen. Daarmee kunnen consumenten met hun smartphone altijd en overal mobiel met iDEAL betalen, ook op straat en aan de voordeur. Denk daarbij aan een QR-code op een restaurantrekening, collectebus, winkelruit, papieren of online factuur. Daarnaast kan een aantal stappen in het reguliere iDEAL-betalingsproces worden overgeslagen wanneer een online aankoop op een beeldscherm van een laptop of computer kan worden overgenomen. De mogelijkheden zijn legio.