Met iDEAL kunt u uw klanten veilig en gemakkelijk online laten betalen. Uw klant betaalt via zijn vertrouwde internetbankieromgeving, snel en veilig.

iDEAL is een betaalmethode voor veilige en directe betalingen op internet en is geschikt voor alle zakelijke klanten die producten of diensten via internet verhandelen. Wilt u iDEAL als betaalmethode op uw website aanbieden? Dan moet u een iDEAL-overeenkomst afsluiten met een van de deelnemende betaaldienstverleners. Zij bieden verschillende (iDEAL-)internetkassa’s aan en kunnen u meer informatie geven over kosten en de (technische) mogelijkheden om iDEAL in uw webshop te implementeren.

Het aanbieden van iDEAL in uw webwinkel is rechtstreeks gekoppeld aan de systemen van uw bank of Payment Service Provider (PSP): een kassaleverancier voor online betalingen. Dit betekent dat u met één aansluiting op iDEAL, alle gebruikers van internetbankieren van alle deelnemende banken kunt laten betalen in uw webwinkel. In deze animatie ziet u hoe dat werkt.

iDEAL biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:

  • Er zijn 10 miljoen consumenten die gebruik maken van internetbankieren bij ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, Knab, Moneyou, Triodos Bank, Van Lanschot en bunq. Dat zijn 10 miljoen potentiële klanten die iDEAL direct en gratis kunnen gebruiken!
  • Een betaling met iDEAL is gegarandeerd en kan niet worden teruggedraaid.
  • Het is direct duidelijk of de betaling is gelukt zodat meteen kan worden geleverd.
  • Het is voor uw klanten een vertrouwde, veilige en makkelijke manier om te betalen, gewoon in hun eigen internetbankieromgeving.
  • Afhankelijk van de bank van de koper ontvangt u of uw PSP de girale bijschrijving binnen 1 à 2 werkdagen op uw rekening.