Naast betalen met iDEAL in een webwinkel kan het ook zijn dat u, van een voor u bekend bedrijf een iDEAL-betaallink ontvangt. Ook kunt u als consument een betaalverzoek doen aan een andere consument door middel van de iDEAL app. Zowel iDEAL-betaallinks als betaalverzoeken zijn zeer eenvoudig en veilig te betalen met iDEAL, zoals u dat gewend bent.

Betaallink ontvangen van een bedrijf

Bedrijven kunnen u een zogenaamde betaallink sturen, bijvoorbeeld via e-mail, sms, WhatsApp of andere online kanalen. Dit maakt het heel eenvoudig om uw facturen te betalen met iDEAL. U hoeft niets anders te doen dan te klikken op de link en de betaling goed te keuren in de bankieren-app van uw eigen bank.

U krijgt alleen een iDEAL-betaallink toegestuurd als u dit heeft afgesproken met het bedrijf. Deze verzoeken ontvangt u dus alleen als u een rekening, betaalherinnering, donatieverzoek of ander betalingsverzoek van dit bekende bedrijf verwacht. Bijvoorbeeld voor een abonnement, een voorschot voor uw energiebedrijf of een betalingsherinnering.

U moet natuurlijk wel opletten dat u de betaling veilig uitvoert. Op onze pagina veiligheid vindt u een aantal tips om deze betaalverzoeken te beoordelen voordat u met iDEAL betaalt.

Betaalverzoek van consument naar consument

Als consument kunt u een betaalverzoek doen aan een andere consument. Dat kan met de iDEAL-app. Hiermee maakt u eenvoudig een iDEAL QR-code aan die u kunt tonen aan de ander. Het biedt een veilige oplossing voor mensen die onderling een betaling willen doen zonder elkaars telefoonnummer en bankrekeningnummer te delen. Bijvoorbeeld heel handig op vrijmarkten of bij verkoop aan de deur.

Kijk voor meer informatie over iDEAL betaalverzoek op de webpagina over de iDEAL app.