Misschien bent u al wel eens een iDEAL QR-code tegengekomen. Betalen met iDEAL kan tegenwoordig namelijk ook met een QR-code. Deze QR-code vindt u terug op facturen, kassabonnen, schermen (TV, laptop, winkelzuil, etc.), (abri)posters en bijvoorbeeld op uw televisie. Bekijk onze video (1.31 min). Hierin ziet u verschillende gebruikssituaties voorbij komen.

iDEAL-app

Voor het scannen van de QR-codes is een speciale app ontwikkeld. Met de iDEAL-app kunnen iDEAL QR-codes veilig worden gescand om een iDEAL-betaling te doen. Gemakkelijk, veilig en vertrouwd, zoals u dat gewend bent van iDEAL.

Banken voegen scanfunctionaliteit iDEAL QR toe aan mobiel bankieren app

Rabobank en Knab hebben de iDEAL QR-scanner toegevoegd aan hun mobiele apps. Klanten van deze banken hebben de iDEAL app dus niet meer nodig voor het scannen van iDEAL QR-codes. Ook andere banken gaan ervoor zorgen dat in 2018 de iDEAL QR-scanfunctionaliteit in hun eigen bankapp wordt opgenomen.

iDEAL-app downloaden

Om nu via een iDEAL QR-code te kunnen betalen, dient u eerst de iDEAL-app te downloaden. Als u deze installeert, kunt u direct uw voorkeursbank selecteren. De mobiel bankieren app van deze bank wordt opgestart als u de iDEAL-transactie in de app bevestigt.

Hoewel deze codes zijn te scannen met iedere app, is het alleen mogelijk om een iDEAL-betaling op te starten met de iDEAL-app, de Knab en Rabobank mobiel bankieren app. Wel zo veilig. Een iDEAL-QR-code herkent u aan het iDEAL-logo in het midden van de QR-code.

Bekijk onze korte video (17 sec.).

Betalen met iDEAL QR in vijf duidelijke stappen

  • Installeer de mobiel bankieren app van uw bank, mocht u deze nog niet op uw telefoon beschikbaar hebben.
  • Download de gratis iDEAL-app in de app store* van Android of Apple op uw mobiele telefoon.
  • Scan de iDEAL-QR-code met de iDEAL-app.
  • Druk op ‘Betalen’. U wordt dan doorgeleid naar de mobiel bankieren app van uw bank waar u met iDEAL betaalt zoals u gewend bent.
  • Daarna keert u terug naar de bevestigingspagina van de ontvanger.

* Vul de zoekterm iDEAL in. U herkent de app aan het iDEAL-logo.

QR-code_testbetalingDoe een testbetaling

Ook eens uitproberen hoe snel u met een iDEAL-QR-code betaalt?
Scan de iDEAL-QR-code met de iDEAL-app en doe een testbetaling van € 0,01.

 

 

iDL097 QR-flow

Heeft u een vraag over iDEAL-QR-code? Op de pagina veelgestelde vragen worden veel vragen al beantwoord.