50.000 registraties voor consumentenprofielen van iDEAL

Nederlanders willen sneller en veiliger betalen

AMSTERDAM, 10 juni 2024 – Sinds de lancering van consumentenprofielen bij iDEAL, hebben al 50.000 Nederlanders een profiel aangemaakt. Met een dergelijk profiel is het mogelijk om sneller en veiliger online aankopen te doen. De nieuwe functie, die sinds 15 april door iDEAL wordt aangeboden, en kan worden aangemaakt via de eigen bank app, wordt later dit jaar ook proactief door banken aangeboden. iDEAL spreekt van een succesvolle lanceringsperiode.

Dankzij een iDEAL-consumentenprofiel kunnen gebruikers hun online aankopen sneller voltooien. De veiligheid van online winkelen wordt eveneens verbeterd, doordat persoonsgegevens niet meer bij elke individuele webshop worden ingevuld en opgeslagen. Dit biedt ook voordelen voor webwinkels, zoals betere conversies en een hogere klanttevredenheid.

Amos Kater, chief product officer bij iDEAL, is tevreden met de eerste resultaten: “De acceptatie van de nieuwe iDEAL-consumentenprofielen is essentieel om te voldoen aan de veranderende behoeften van zowel consumenten als webwinkels. Dat 50.000 Nederlanders in korte tijd een profiel hebben aangemaakt, bewijst dat we inspelen op een belangrijke vraag in de markt. Onze campagne laat tot nu toe het gewenste effect zien en de communicatie door de banken moet nog beginnen. We verwachten de komende tijd daarom nog een aanzienlijke toename in het aantal gebruikers.”

Ook gebruikers zonder iDEAL-profiel kunnen betalingen blijven verrichten via de traditionele manier van iDEAL-betalingen. Gebruikers behouden de vrijheid om de betaalmethode te kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Over Currence iDEAL
Sinds de lancering in 2005 is iDEAL uitgegroeid tot de norm voor online betalen in Nederland. Met steun van meer dan 300.000 ondernemers en een brede adoptie door Nederlandse consumenten, faciliteert iDEAL jaarlijks ruim 1,3 miljard transacties. Dit omvat meer dan 73% van de e-commerce transacties, en transacties als betaalverzoeken en het betalen van facturen. De recente overname door het European Payments Initiative (EPI) versterkt iDEAL's rol in het leveren van veilige en vooruitstrevende betaaloplossingen. Voor aanvullende informatie, raadpleeg onze website: www.ideal.nl