Er staat een onbekende naam als begunstigde op mijn afschrift. Aan wie heb ik nu eigenlijk met iDEAL betaald?

De meeste bedrijven en webwinkels (circa 85%) laten hun betalingen afhandelen door een zogeheten Collecterende Payment Service Provider (CPSP). Voor iDEAL worden deze partijen gecertificeerd door Currence, de product- en merkeigenaar van iDEAL. Klik hier voor een overzicht van de gecertificeerde iDEAL CPSP’s.

Als een bedrijf voor iDEAL gebruik maakt van een CPSP, dan wordt het geld van de iDEAL-betaling van uw bankrekening (IBAN) overgeboekt naar de IBAN van de CPSP. De CPSP boekt de bedragen daarna door naar de IBAN van het bedrijf.

Conform wettelijke eisen moet altijd de naam en IBAN van de ontvangende partij getoond worden. Daarom staat op uw afschrift de CPSP als begunstigde partij van de iDEAL-betaling genoemd, als het bedrijf gebruik maakt van een CPSP.

In de omschrijving van de iDEAL-betaling kunt u ook de naam van het bedrijf terugvinden waaraan u de iDEAL-betaling heeft gedaan. De CPSP’s moeten de naam van het bedrijf verplicht in de iDEAL-transactie meegeven, zodat uw bank dit op het afschrift kan tonen. U kunt naam van het bedrijf vinden, door in uw rekeningoverzicht op de bewuste betaling te klikken, u ziet dan onderstaande gegevens.