1. Bron: Betaalvereniging Nederland

  Sterke groei elektronisch betalen in Nederland in 2014

  Consumenten hebben nog nooit zo vaak als het afgelopen jaar met hun pinpas betaald of een iDEAL-betaling gedaan. Met een stijging van bijna 10% van het aantal pinbetalingen en ruim een kwart meer iDEAL-betalingen laten Nederlanders zien vertrouwen te hebben in elektronisch betalen. Betaalvereniging Nederland verwacht eveneens voor 2015 een sterke groei van elektronisch betalen. […]

  Lees meer
 2. Bron: Currence

  Record aantal iDEAL-betalingen in 2013

  De online betaalmethode iDEAL heeft ook in 2013 weer records gebroken. In heel 2013 werd meer dan 142,5 miljoen  keer met iDEAL afgerekend, een stijging van 21,6% (2012: 117,2 miljoen). Voor de groei van het aantal iDEAL-betalingen was in 2013 het toenemende gebruik van smartphone en tablet een belangrijke ontwikkeling.

  Lees meer
 3. Bron: Currence

  Leidenaar verricht half miljardste iDEAL-betaling

  half miljard iDEAL-transacties

  Leidenaar Koen van der Poel heeft op vrijdag 29 november 2013 de 500 miljoenste iDEAL-transactie verricht. Hij kocht voor zijn ouders een scratch wereldkaart en rekende zijn Sinterklaascadeau online af bij webwinkel cadeau.nl. Door de sterke toename van het aantal iDEAL-betalingen in november is de mijlpaal eerder bereikt dan verwacht.

  Lees meer