Als u producten en diensten via het internet verkoopt, wilt u uw klanten ook een veilige en vertrouwde methode aanbieden om online betalingen te doen. Met iDEAL maakt u betalen voor uw klanten makkelijk. Zij betalen immers op een voor hen herkenbare manier met internetbankieren.

iDEAL wordt door betaaldienstverleners aangeboden aan haar klanten. Het bestaat uit een verzameling afspraken en standaarden (een protocol) dat betaaldienstverleners in hun systeem implementeren. Het iDEAL-protocol zorgt voor een gegarandeerde overboeking van de bankrekening van een koper naar de bankrekening van een webwinkel. Om iDEAL als betaalmiddel aan te kunnen bieden, dient u het protocol ook in uw systemen te implementeren. U ontvangt van uw betaaldienstverlener hiervoor de informatie.

Naast een directe betaling bij webwinkels wordt iDEAL steeds vaker gebruikt om klanten achteraf te laten betalen, voor het betalen van digitale facturen of om (maandelijkse) abonnementsgelden mee af te rekenen. Lees meer hierover op onze webpagina’s iDEAL QR-code en iDEAL-betaallink.

Ondernemers vragen ook hoe zij de implementatie van iDEAL kunnen optimaliseren. In deze factsheet leest u enkele eenvoudige tips waarmee uw klanten sneller voor iDEAL kiezen.