Misschien bent u al wel eens een iDEAL QR-code tegengekomen. Betalen en betaald worden met iDEAL kan tegenwoordig namelijk ook met een QR-code. Deze QR-code vindt u terug op facturen, kassabonnen, schermen (telefoon, TV, laptop, winkelzuil, etc.) en (abri)posters. Een iDEAL QR-code herkent u aan het iDEAL-logo in het midden.

Iedereen kan een iDEAL QR-code scannen

Een iDEAL QR-code is te scannen met iedere smartphone. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Het snelst werkt het met de mobiel bankieren app van jouw bank.
    Met de apps van Knab, Rabobank, ING en ABN AMRO kan dat al.
  2. Met de camera van je telefoon of een QR-scan-app.
    Je scant de iDEAL QR-code met je telefoon zoals je iedere andere QR-code scant. De pagina met de betaalgegevens wordt dan geopend. Check de betaling en kies je bank. Je gaat automatisch naar de mobiel bankieren app van jouw bank en rond de betaling af.

 

Als u online met iDEAL wilt afrekenen maken webshops dat vaak duidelijk met het iDEAL-logo op de betaalpagina. Nu is er ook de mogelijkheid om met iDEAL QR af te rekenen. Dan is het handig dat u dit direct herkent op de betaalpagina. Biedt een webshop iDEAL QR aan? Klik op de button met het nieuwe logo dat hiervoor is ontwikkeld (zie afbeelding hiernaast). Daarna scant u de QR-code die op uw scherm verschijnt. Deze is altijd herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden. Zo betaalt u direct op uw mobiele telefoon met iDEAL. Dat is veilig, gemakkelijk en snel geregeld.

Betalen met iDEAL QR in stappen

  1. Scan de iDEAL QR-code met je mobiel bankieren app, de iDEAL-app of iedere andere scanner.
  2. Controleer de betaalgegevens. Soms kun je het te betalen bedrag aanpassen, bijvoorbeeld om een hoger bedrag te doneren of om een fooi te geven;
  3. Druk op ‘Betalen’, de bank bevestigt de betaling.
  4. Je keert terug naar de bevestigingspagina van de ontvanger.

Download onze flyer met alle informatie over iDEAL QR en doe eens een testbetaling met de iDEAL QR-code hiernaast.

iDEAL QR codes aanmaken voor een Betaalverzoek

Met de iDEAL-app kan een consument ook iDEAL QR codes aanmaken om deze als een Betaalverzoek te presenteren aan iemand anders. Het biedt een veilige oplossing voor mensen die onderling een betaling willen doen zonder elkaars telefoonnummer en bankrekeningnummer te delen. Bijvoorbeeld heel handig op vrijmarkten of bij verkoop aan de deur. Klik hier voor meer informatie over de iDEAL-app.

Vragen over iDEAL QR?

Heeft u een vraag over iDEAL QR? Op de pagina veelgestelde vragen worden veel vragen al beantwoord.