Misschien bent u al wel eens een iDEAL QR-code tegengekomen. Betalen en betaald worden met iDEAL kan tegenwoordig namelijk ook met een QR-code. Deze QR-code vindt u terug op facturen, kassabonnen, schermen (telefoon, TV, laptop, winkelzuil, etc.) en (abri)posters. Een iDEAL-QR-code herkent u aan het iDEAL-logo in het midden.

Iedereen kan een iDEAL QR-code scannen

Een iDEAL QR-code is te scannen met iedere smartphone. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Het snelst werkt het met de mobiel bankieren app van jouw bank. Met de apps van Knab en Rabobank kan dat al. Andere banken gaan dit ook in hun app mogelijk maken.
  2. Met de iDEAL-app. Deze gratis app download je door te zoeken op íDEAL’ in de App Store van Apple of in de Google Play Store. Je herkent de app aan het iDEAL-logo.
  3. Met de camera van je telefoon of een QR-scan-app. Je scant de iDEAL QR-code met je telefoon zoals je iedere andere QR-code scant. Op de geopende pagina kies je ‘Direct naar betalen’. De pagina met de betaalgegevens wordt dan geopend. Check ze en kies je bank. Je gaat dan automatisch naar de mobiel bankieren app van jouw bank en rond je de betaling af.

Betalen met iDEAL QR in stappen

  1. Scan de iDEAL-QR-code met je mobiel bankieren app, de iDEAL app of iedere andere scanner.
  2. Controleer de betaalgegevens. Soms kun je het te betalen bedrag aanpassen, bijvoorbeeld om een hoger bedrag te doneren of om een fooi te geven;
  3. Druk op ‘Betalen’, de bank bevestigt de betaling.
  4. Je keert terug naar de bevestigingspagina van de ontvanger.

Download onze flyer met alle informatie over iDEAL QR en doe eens een testbetaling met de iDEAL QR-code hiernaast.

iDEAL QR codes aanmaken voor een Betaalverzoek

Met de iDEAL-app kan een consument ook iDEAL QR codes aanmaken om deze als een Betaalverzoek te presenteren aan iemand anders. Het biedt een veilige oplossing voor mensen die onderling een betaling willen doen zonder elkaars telefoonnummer en bankrekeningnummer te delen. Bijvoorbeeld heel handig op vrijmarkten of bij verkoop aan de deur. Klik hier voor meer informatie over de iDEAL-app.

Vragen over iDEAL QR?

Heeft u een vraag over iDEAL QR? Op de pagina veelgestelde vragen worden veel vragen al beantwoord.