Met de iDEAL app kunnen iDEAL QR-codes worden gescand en betaald. Ook kunnen consumenten met deze app iDEAL QR-codes aanmaken en deze als een Betaalverzoek presenteren aan een andere consument. 

Bekijk de animatie in de rechter kolom om te zien hoe het iDEAL betaalverzoek werkt.

iDEAL App downloaden

Download de iDEAL-app in de app store van Android of Apple op uw mobiele telefoon.

  

iDEAL QR-codes scannen en betalen

Met de iDEAL app kunnen iDEAL QR-codes veilig worden gescand om een iDEAL-betaling te doen. Gemakkelijk, veilig en vertrouwd, zoals u dat gewend bent van iDEAL.

  • Scan de iDEAL QR-code met de iDEAL app.
  • Controleer de betaalgegevens. Soms kunt u het te betalen bedrag aanpassen, bijvoorbeeld om een hoger bedrag te doneren of om een fooi te geven.
  • Druk op ‘Betalen’.
  • U wordt doorgeleid naar de mobiel bankieren app van uw bank waar u met iDEAL betaalt zoals u gewend bent.
  • Daarna keert u terug naar de bevestigingspagina van de ontvanger.

Bekijk filmpje in de rechter kolom om te zien hoe de stappen eruitzien voor de betaler.

iDEAL QR-codes aanmaken voor een Betaalverzoek

Met de iDEAL app kunt u als consument ook iDEAL QR codes aanmaken om deze als een Betaalverzoek te presenteren aan iemand anders. Het biedt een veilige oplossing voor mensen die onderling een betaling willen doen zonder elkaars telefoonnummer en bankrekeningnummer te delen. Bijvoorbeeld heel handig op vrijmarkten of bij verkoop aan de deur.

Aanmelden
Als u iDEAL QR codes wilt aanmaken, dan meld u zich eenvoudig aan in de iDEAL app met uw e-mailadres. U registreert deze bij  Online Betaalplatform, de organisatie die de betalingen verwerkt. Ook vragen we u om een iDEAL-betaling van 1 cent te doen. Hiermee kan het rekeningnummer waarop u de betalingen wilt ontvangen veilig en correct worden geregistreerd. Uw opgegeven e-mailadres wordt gebruikt om bevestigingen van de ontvangen betalingen naar u toe te sturen. Let er wel op dat alleen particuliere rekeningnummers zijn toegestaan. Als u een zakelijk rekeningnummer wilt gebruiken, is een iDEAL-contract verplicht. Klik hier voor meer informatie over een zakelijk iDEAL-contract.

Na uw aanmelding kunt u direct iDEAL QR-codes aanmaken. Deze iDEAL QR-codes kunnen door anderen worden gescand en betaald met de iDEAL app of de mobiel bankieren apps van Rabobank of Knab. De betaling wordt verwerkt door Online Betaalplatform, daarom staat hun naam ook op het afschrift als begunstigde.

Kosten
De kosten van een betaalverzoek met de iDEAL app zijn 30 eurocent en worden vooraf bij het gevraagde bedrag opgeteld. Uiteraard kan de ontvanger ervoor kiezen om die kosten voor eigen rekening nemen.

Bekijk het filmpje in de rechter kolom om te zien hoe de stappen eruitzien voor de ontvanger.

Vragen?
Heeft u een vraag over een Betaalverzoek of de iDEAL-betaling daarvan? Neemt u dan contact op met Online Betaalplatform door een support ticket aan te maken.