U heeft de mogelijkheid om te betalen met iDEAL mobiel als u de mobiel bankieren app van uw bank heeft geïnstalleerd op uw smartphone of tablet. Betalen met de app is erg makkelijk. Indien uw bank iDEAL in zijn app ondersteunt, dan verloopt de betaling op uw smartphone of tablet als volgt:

  • U kiest om met iDEAL te betalen en u geeft aan bij welke bank uw betaalrekening loopt.
  • U wordt vanzelf gevraagd of u wilt betalen via uw mobiel bankieren app;
  • U kiest betalen via de app en logt in.
  • U volgt de instructies in de app en controleert daarbij goed of het bedrag en de begunstigde correct zijn.

Na afloop verschijnt uw betaling vanzelf op uw rekeningafschrift. Uw bank biedt u ook de mogelijkheid om een bevestigingsbericht met de details van uw betaling via internetbankieren bij uw bank te ontvangen of naar uw e-mailadres te sturen.

LET OP: Niet alle Nederlandse banken ondersteunen op dit moment iDEAL in hun mobiel bankieren app. In de iDEAL-demo kunt u nazien welke mogelijkheden uw bank aanbiedt.

Waar moet ik op letten als ik mobiel betaal met iDEAL?

U kunt zelf een aantal controles uitvoeren om er zeker van te zijn dat uw betalingen met iDEAL op een smartphone of tablet veilig verlopen en kwaadwillenden uw vertrouwelijke bankgegevens niet onderscheppen:

  • Bij een mobiele app moet u bij het éénmalig installeren van een app goed controleren dat de app echt van uw bank is en niet van een andere (malafide) organisatie.
  • Installeer geen andere iDEAL apps waarvan u niet 100% overtuigd bent dat ze te goeder trouw zijn.
  • Als de app van uw bank er plotseling anders uitziet of anders werkt dan u gewend bent, of u heeft andere twijfels bij de app, annuleer dan uw betaling. Controleer eerst of de app overeenkomt met de voorbeeldschermen op de website van uw bank of op iDEAL.nl, voordat u verdergaat met de betaling.
  • Bewaar nooit uw wachtwoorden en andere geheime toegangscodes op uw smartphone of tablet en zeker niet de wachtwoorden en toegangscodes voor online bankieren of betalen.

Lees ook onze algemene tips en adviezen over veilig mobiel winkelen en betalen.