Met de app kunnen iDEAL QR codes worden gescand en betaald. Ook kunnen consumenten met de app iDEAL QR codes aanmaken en deze als een Betaalverzoek presenteren aan een andere consument.

iDEAL QR codes scannen en betalen

Met de iDEAL app kunnen iDEAL QR-codes veilig worden gescand om een iDEAL-betaling te doen. Gemakkelijk, veilig en vertrouwd, zoals u dat gewend bent van iDEAL.

  • Scan de iDEAL-QR-code met de iDEAL-app;
  • Controleer de betaalgegevens. Soms kunt u het te betalen bedrag aanpassen, bijvoorbeeld om een hoger bedrag te doneren of om een fooi te geven;
  • Druk op ‘Betalen’;
  • U wordt doorgeleid naar de mobiel bankieren app van uw bank waar u met iDEAL betaalt zoals u gewend bent;
  • Daarna keert u terug naar de bevestigingspagina van de ontvanger.

Klik hieronder om te zien hoe dat er uitziet voor de betalende partij.

iDEAL QR codes aanmaken voor een Betaalverzoek

Met de iDEAL app kunt u als consument ook iDEAL QR codes aanmaken om deze als een Betaalverzoek te presenteren aan iemand anders. Het biedt een veilige oplossing voor mensen die face to face een betaling willen doen zonder vooraf elkaars telefoonnummer of bankrekeningnummer te delen. Denk aan bijvoorbeeld marktplaatsbetalingen of vrijmarkten.

Als u iDEAL QR codes wilt aanmaken, meld u dan aan in de iDEAL app voor deze optie. U registreert zich bij C2C-aanbieder Online Betaalplatform door een e-mailadres op te geven en een iDEAL 1-cent betaling te doen. Hiermee kan het rekeningnummer waarop u de betalingen wilt ontvangen veilig en correct worden doorgegeven. Uw opgegeven e-mailadres wordt gebruikt om bevestigingen van de ontvangen betalingen naar toe te sturen. Let erop dat alleen particuliere rekeningnummers zijn toegestaan. Als u een zakelijk rekeningnummer wilt gebruiken, is een iDEAL-contract verplicht. Klik hier voor meer informatie over een zakelijk iDEAL-contract.

Na uw aanmelding kunt u direct iDEAL QR codes aanmaken. Deze iDEAL QR codes kunnen door anderen worden gescand en betaald met de iDEAL app of de mobiel bankieren app. De betaling wordt verwerkt door Online Betaalplatform, daarom staat hun naam ook op het afschrift als begunstigde.

De kosten van een betaalverzoek met de iDEAL app zijn 30 eurocent en worden vooraf bij het gevraagde bedrag opgeteld. Uiteraard kan de ontvanger ervoor kiezen om die kosten voor eigen rekening nemen.

Klik hieronder om te zien hoe dat er uitziet voor de ontvangende partij.

Heeft u een vraag over een Betaalverzoek of de iDEAL-betaling daarvan, neemt u dan contact op met Online Betaalplatform door een support ticket aan te maken.

iDEAL-app downloaden

Download de gratis iDEAL-app in de app store van Android of Apple op uw mobiele telefoon.

Als u de app voor de eerste keer installeert, kunt u direct uw voorkeursbank selecteren. De mobiel bankieren app van deze bank wordt opgestart als u de iDEAL-betaling in de iDEAL app bevestigt.