Is uw betaling met iDEAL niet gelukt, dan kunt u via de historie van uw bank op de iDEAL-beschikbaarheidspagina snel controleren of er op dat moment sprake was van een storing in iDEAL bij uw bank. Indien u vragen heeft over uw iDEAL-betaling, neemt u dan contact op met uw bank.

Beschikbaarheid betaalmogelijkheden in Nederland hoog

Storingen in de diverse, complexe, betaalketens zijn nooit helemaal uit te sluiten. Zeker niet in die delen van betaalketens waar vele partijen betrokken zijn. Dat de beschikbaarheid desondanks hoog ligt, is te danken aan de voortdurende samenwerking van de verschillende partijen die het mogelijk maken dat consumenten veilig en makkelijk kunnen betalen.

Uit regelmatig onderzoek – door zowel De Nederlandsche Bank (DNB) als de Betaalvereniging Nederland  – blijkt dat de inspanningen samen met alle betrokken partijen hun vruchten afwerpen. Door de steeds verdergaande ontwikkeling van de maatschappij naar een 24-uurs economie worden echter ook aan de betaalketens steeds hogere eisen gesteld. Dat betekent dat deze inspanningen continue inspanningen zijn. DNB en de Betaalvereniging laten in een animatie zien dat de betaalketens complex zijn maar dat alle partijen samenwerken om deze ketens robuust en veilig te houden.