Welkom op de nieuwe website van iDEAL. Voortaan bent u sneller op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, via desktop, laptop, tablet of smartphone. Laat u rondleiden langs de video, demo en andere onderdelen van de website.

De iDEAL website is de toegangspoort naar zoveel mogelijk informatie over betalen met iDEAL, voor consumenten, ondernemers en betaaldienstverleners. Soms wordt u doorverwezen naar uw eigen bank, omdat iDEAL geen centraal systeem is, maar onderdeel is van het internetbankieren van uw bank. Algemene informatie over de werking van iDEAL, over veiligheid of over actuele ontwikkelingen, staan op deze website.

  • Met de iDEAL demo kunt u zien hoe een online iDEAL betaling via uw eigen bank verloopt, met voorbeelden van alle schermen van alle banken voor desktop computers of smartphones.
  • De video voor consumenten laat u in vogelvlucht zien hoe u voor aankopen via het internet veilig en gemakkelijk met iDEAL kunt betalen, via uw eigen bank.
  • De video voor ondernemers (in het Engels) legt met een animatie stap voor stap uit hoe een iDEAL betaling achter de schermen snel en gegarandeerd tot stand komt.
  • Met geanimeerde logo’s en banners kunnen webwinkels die iDEAL als online betaalmiddel aanbieden, hun klanten signaleren dat ze vertrouwd met iDEAL kunnen betalen.
  • Bij de iDEAL kerncijfers kunt u de stormachtige groei van iDEAL in cijfers en grafieken volgen. U vindt daar ook gegevens over de gemiddelde maandelijkse beschikbaarheid van iDEAL.