Mijlpaal in iDEAL-betalingen valt eerder dan verwacht

half miljard iDEAL-transactiesLeidenaar Koen van der Poel heeft op vrijdag 29 november 2013 de 500 miljoenste iDEAL-transactie verricht. Hij kocht voor zijn ouders een scratch wereldkaart en rekende zijn Sinterklaascadeau online af bij webwinkel cadeau.nl. Door de sterke toename van het aantal iDEAL-betalingen in november is de mijlpaal eerder bereikt dan verwacht.

Bijna 13,5 miljoen keer werd er in de maand november online afgerekend met iDEAL. Het meest gebruikte online betaalmiddel wordt daarmee zo’n 20 procent meer gebruikt in vergelijking met een jaar eerder. Sinds dit jaar is het bij steeds meer banken mogelijk om vanaf een mobiel of tablet betalingen te verrichten met iDEAL. Op basis van deze groei en de ontwikkeling van iDEAL wordt de volgende mijlpaal van 1 miljard iDEAL-transacties verwacht in de zomer van 2016.

iDEAL is het meest onmisbare financiële merk

iDEAL wordt sinds de start in 2005 door meer dan 90.000 webwinkels en andere organisaties (zoals goede doelen, gemeentes, energiemaatschappijen) als betaalmiddel aangeboden. Uit zowel een onderzoek van merkenadviesbureau BrandAsset als van merkeninstituut EURIB van de Erasmus Universiteit Rotterdam prijkt iDEAL bovenaan de lijst van meest onmisbare financiële merken.

De 500 miljoenste iDEAL-betaler is door brancheorganisatie Thuiswinkel.org in samenwerking met webwinkel Cadeau.nl uitgekozen. De gelukkige heeft het dichtstbij 17:00 uur (5:00 uur na de middag) zijn cadeau met iDEAL betaald. Wie precies de 500 miljoenste betaling heeft gedaan is niet bekend, omdat banken na elke maand enkel de transactiecijfers doorgeven aan Currence.