Een iDEAL QR-code scannen en de bijbehorende betaling opstarten is nog makkelijker geworden. Iedereen met een moderne smartphone die mobiel bankiert kan direct iDEAL QR-codes scannen en betalen, zonder extra apps.

Als consumenten een iDEAL QR-code scannen met een willekeurige QR-scanner of de camera app van Apple iOS, belanden ze op de pagina zoals hiernaast staat afgebeeld. Daar kunnen ze de betaling opstarten en worden dan automatisch doorgeleid naar hun app voor mobiel bankieren. Met deze aanpassing kan iDEAL QR vanaf nu gebruikt worden door alle consumenten met een smartphone en een mobiel bankieren app. Dat zijn zo’n 10 miljoen mensen.

Ook met bank apps

Voor het meeste gemak van gebruikers kunnen iDEAL QR-codes uiteindelijk gescand worden met de mobiele apps van alle banken.  iDEAL is en blijft immers: betalen via de bank. Knab, Rabobank en ING hebben hun apps daarvoor al aangepast. Andere banken zullen op korte termijn volgen.

In offline-omgevingen

iDEAL QR is ontwikkeld om iDEAL ook in offline-omgevingen te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in fysieke winkels. iDEAL QR kan langs verschillende kanalen worden ingezet, op een scherm, op papier; simpelweg op iedere plek waar je een iDEAL-betaling wilt doen, of je nu thuis bent of onderweg.

Voordeel voor ondernemers

Dankzij de iDEAL QR-code kunnen ondernemers iDEAL in nog meer situaties aanbieden. Bijvoorbeeld wanneer het niet mogelijk is om met pinnen af te rekenen of als aanvulling op andere betaalmiddelen.
Een ander groot voordeel voor een online ondernemer is dat zijn klanten iDEAL-betalingen met hun mobiele telefoon vanaf een computer – nog steeds zo’n 70% van de e-commerce-betalingen – kunnen overnemen. Mocht er iets misgaan met de betaling op de mobiele telefoon, dan kan de ondernemer blijven communiceren met de klant via zijn webpagina’s.