De iDEAL app is vernieuwd. Sinds vandaag is het mogelijk om iemand veilig en snel via een iDEAL betaalverzoek te laten betalen, zonder je 06-nummer of rekeningnummer te delen. Dit is handig en leuk op vrijmarkten of bij verkoop aan de deur.

Creëer jouw eigen iDEAL QR-code en laat hem scannen met de gratis iDEAL app of de mobiel bankieren app van één van de deelnemende banken.

De kosten van een betaalverzoek met de iDEAL app zijn 30 eurocent en worden vooraf bij het gevraagde bedrag opgeteld. Uiteraard kan de ontvanger ervoor kiezen om die kosten voor eigen rekening nemen.
Als je de iDEAL app installeert, kun je je voorkeursbank selecteren. De mobiel bankieren app van die voorkeursbank wordt opgestart zodra je de iDEAL-transactie in de app bevestigt.

iDEAL QR-codes kun je overal tegenkomen: op facturen, kassabonnen, schermen (computer, winkelzuil, etc.), posters en op je televisie. Je kunt iDEAL QR-codes scannen met een willekeurige QR-scanner maar alleen met de iDEAL app en de apps van de deelnemende banken kun je de bijbehorende betaling opstarten. Wel zo veilig!

Meer weten over de iDEAL app?  Hier vindt u alle informatie.