De Kansspelautoriteit en verschillende aanbieders van betaaldiensten hebben een samenwerkingsconvenant getekend. Hierin ligt vast dat het betalingsverkeer tussen consument en aanbieders van illegale kansspelen via internet wordt geblokkeerd.

Eerder dit jaar sloten de Payment Service Providers Mollie BV, DialXS BV en Sisow BV zich bij het convenant aan. Dit zijn bedrijven die zich richten op het faciliteren van betalingen via het internet aangeboden producten en diensten. Op 22 september 2014 sloten ook Currence (de eigenaar van iDEAL), betalingsbedrijf Mastercard en de leden van Betaalvereniging Nederland, waaronder de Nederlandse banken, zich bij het convenant aan. Op 6 oktober 2014 heeft de acquirer PaySquare SE, die verantwoordelijk is voor de verwerking en uitbetaling van transacties bij betaalpassen, zich ook bij het convenant aangesloten.

Door zich bij het convenant aan te sluiten geven de betreffende betaaldienstaanbieders invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij geven hiermee een signaal af geen betaaldiensten te willen leveren aan illegale kansspelaanbieders.

Lees hier het volledige persbericht op de website van de Kansspelautoriteit…